zaterdag 1 juni 2019

Zaterdag 1-6-2019: Little Wild Horse Canyon

Wederom begint de dag behoorlijk fris, maar we doen toch een korte broek aan, omdat de ervaring heeft geleerd dat het snel opwarmt en we een flinke wandeling willen gaan doen. We pakken de koffers weer in de auto en verlaten Capitol Reef. We gaan op weg naar de Factory Butte, een grote berg in de middle of nowhere met mooi gevormde zijkanten. Eerst rijden we de zijweg hierheen straal voorbij, geen enkel bordje te bekennen, maar na een paar kilometer krijgen we in de gaten dat we te ver zijn, en draaien we om, om alsnog de juiste weg te vinden. De dirtroad hier is zeer goed begaanbaar, en sowieso doen we dirtroads inmiddels met twee vingers in de neus, dus geen enkel probleem. We kijken even rond in dit verlaten landschap en rijden dan weer verder.


De volgende bestemming is Little Wild Horse Canyon, één van de hoogtepunten van de vakantie van vorig jaar. Waar er toen echter een auto of acht op de parkeerplaats stonden, komen we nu aan op een parkeerplaats helemaal vol met auto’s en ook voorbij de parkeerplaats, zover je kunt kijken… Onze buurman op de parkeerplaats zegt dat het op zaterdag altijd druk is. Tja, dat hadden we ons even niet gerealiseerd bij de planning.  Maar goed, we zijn hier niet voor niets helemaal naar toe gereden, dus we gaan toch maar gewoon de wandeling maken. Gelukkig blijkt het onderweg nog reuze mee te vallen, we komen wel wat mensen tegen (vooral veel gezinnen met kinderen, inderdaad, een zaterdaguitje), maar de canyon is zo lang dat iedereen toch redelijk verspreid loopt. Alleen in de hele smalle stukken moet er soms even op elkaar gewacht worden.

De wandeling in de canyon is leuk en het is er ook supermooi, echt een topper, deze slotcanyon! Wel vermoeiend door het losse zand lopen de hele tijd en hier en daar moet er ook over wat obstakels in de vorm van hoge rotsen geklommen worden, maar enkele schaafplekken en een gebroken nagel verder hebben we na drie en een half uur toch de hele canyon gehad en zijn we weer terug bij de auto. Ondertussen ook enkele gezellig gesprekken gevoerd met een Amerikaans echtpaar uit Oregon, die we een paar keer tegenkwamen, en die drie jaar in België hebben gewoond en ook vaak in Eindhoven zijn geweest.







Het is inmiddels half drie geweest en we moeten een uurtje rijden naar onze Airbnb in Hanksville, en we hebben eigenlijk wel zin in een paar uurtjes rustig aan doen, dus we besluiten de Goblin Valley over te slaan en meteen naar Hanksville te rijden. Alwaar we iets te vroeg aankomen want men is nog bezig het huis in orde te maken. Dus we doen eerst even boodschappen en als we terugkomen, is het wel klaar en kunnen we lekker relaxen in ons eigen huis.
En als we ‘s avonds wat boodschappen doen in de (enige) supermarkt in Hanksville komen we daar hetzelfde echtpaar uit Oregon van vanmiddag weer tegen…. kleine wereld...


1 opmerking: