vrijdag 7 juni 2019

Donderdag 6 juni: naar de Grand Canyon

Voor vandaag stond de Buckskin Gulch op het programma, onderweg van Page naar de Grand Canyon North Rim. Om verschillende redenen hebben we hier echter van af gezien. Ten eerste hebben we het dirtroad gedeelte van de route hier naartoe eergisteren met Steve van Paria Outfitters gereden en er waren stukken bij die we niet graag met de eigen huurauto zouden doen. Aangezien je op dirtroads niet verzekerd bent met de huurauto, willen we liever niet té veel risico nemen! Ook staat er door het natte weer van de laatste weken best wat water in de canyon en waar geen water staat, is het nog behoorlijk modderig. Verder is het er deze week nog vergeven van de “nasty” mini-bugs en tenslotte schijnt er een behoorlijk obstakel van bijna drie meter aan het begin van de canyon te zitten, waar we onszelf niet makkelijk voorbij zien komen. Een beetje klimmen kunnen we wel, maar we moeten niet overdrijven…. Al met al toch genoeg redenen om ervan af te zien. Dus… nu hebben we een dag “over” om te vullen onderweg naar de Grand Canyon.

We besluiten daarom om eerst nog maar eens naar de Horseshoe Bend te gaan; al twee keer eerder gezien, maar toch wel gaaf om nog eens naar te gaan kijken als we toch tijd over hebben. Inmiddels kost het $10 entree om het (nieuwe) parkeerterrein op te mogen en staan er hekjes bij de rand, heel anders dan toen we het in 2015 voor het eerst zagen. De City of Page heeft daar een goede nieuwe melkkoe in gevonden. Maar het blijft een prachtig uitzicht, zo hoog boven de Colorado rivier, waar die een bocht van bijna 360 graden om een rots heen maakt. Het is er al druk om negen uur, maar niet té druk, we kunnen op mooie plekken foto’s maken, samen met vele andere mensen. We zien zelfs een waaghals die op de rand boven de afgrond, een handstand staat te doen, voor een leuke foto! Doodeng!






Vervolgens rijden we verder, naar de Grand Canyon, via een mooie route met uitzicht op de Vermillion Cliffs. Onderweg stoppen we bij de Navajo Bridge over de Colorado rivier; die hier een waanzinnige groene kleur heeft! We rijden nog even naar Lee’s Ferry, waar we bij Paria Beach met de voeten in de rivier kunnen zitten, nou ja, alleen Aniek dan.





Inmiddels zijn we er echter achter gekomen dat de scenic route langs de North Rim van de Grand Canyon is afgesloten vanwege een breuk in de waterpijpleiding door, wederom, het slechte weer van de afgelopen weken. En die weg wilden we juist morgen rijden, en daarom hadden we twee nachten in de Grand Canyon geboekt. We besluiten de stoute schoenen aan te trekken en gewoon te vragen of we de tweede nacht nog mogen annuleren (waarvoor we eigenlijk al twee dagen te laat zijn). We verwachten eigenlijk van niet, maar wat blijkt, het is geen enkel probleem. De vriendelijke jongen aan de balie overlegt even met de manager en hoppakee, nacht gecancelled. Daarna even snel een extra nacht geboekt bij een hotel in Zion (nou ja, snel… de WiFi hier is waardeloos, dus dat werkte niet echt snel), zodat we daar nu drie nachten gaan slapen in plaats van twee. Ook niet bepaald een straf.

De temperatuur vandaag was ook weer zeer gevarieerd…. bij de Horseshoe Bend en de Navajo Bridge liepen we te puffen in 35 graden en aangekomen bij de Grand Canyon is dat weer gezakt naar een krappe 20 graden… lange broeken kunnen weer aan als we naar het Bright Angel Point lopen voor de zonsondergang boven de Grand Canyon.






Daarna gaan we eten in de lodge, er was pas om 21.00 uur plaats, dus honger hebben we inmiddels wel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten