maandag 3 juni 2019

Maandag 3-6-2019: Monument Valley

Vandaag staat de wekker heel erg vroeg, om half zes willen we namelijk de zonsopgang in Monument Valley bekijken, dus om tien voor half zes eruit. Tussen half zes en kwart over zes zitten we heerlijk op het terrasje van onze kamer en zien de lucht achter de buttes langzaam verkleuren van lichtrood en oranje naar geel als de zon achter de buttes opkomt, prachtig!






Daarna kleden we ons rustig aan en ontbijten met zelfgemaakte wraps, waarna we met de auto een stukje terug rijden naar de weg die we gisteren gereden hebben. Daar bevindt zich het “Forrest Gump Point”; als je de film gezien hebt, dat is het punt waarop Forrest na jaren rennen opeens stopt en terug naar huis gaat. Het is een iconische fotospot geworden, waar mensen foto’s maken van precies dat punt. Er staan zelfs bordjes voor de automobilisten: “watch for pedestrians”, omdat iedereen daar midden op de weg staat. Wij willen dat dus ook. Als we eraan komen, is er nog niemand, dus we hebben rustig de tijd om foto’s te maken. Er komt zelfs een “echte” Forrest voorbij gerend :-)
Tegen de tijd dat we weggaan, is er net een buslading mensen uitgestapt, dus we waren net op tijd!






Vervolgens gaan we de koffers ophalen en vertrekken we naar Page, waar we drie nachten blijven. De rest van de dag is rustdag en wasdag. We willen de was van de afgelopen week in het hotel wassen, blijkt er nu net geen laundryroom te zijn in het hotel…. niet goed opgelet bij het boeken. Zin om naar een openbare wasserette te gaan, hebben we niet, dus dat wordt een handwasje (of drie). Gelukkig hoeft dat maar één keer deze vakantie en hebben we een terrasje waar we het meeste te drogen kunnen leggen; met dertig graden in de zon is het dan zo droog.

Na een paar uurtjes aan het zwembad gaan we uit eten bij Dam Bar and Grill, waar Lenie eindelijk weer eens een lekkere steak kan eten na alle pizza’s en burgers!




2 opmerkingen:

  1. Zo heerlijk om jullie verhalen te lezen, echt genieten daar!!!!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Magistraal, dat uitzicht! En een lekkere renner. :-)

    BeantwoordenVerwijderen