zondag 2 juni 2019

Zondag 2-6-2019: Roadtrip over Bicentennial Highway

Na een goede nachtrust in ons Airbnb huis in Hanksville, vertrekken we om kwart over acht voor een dagje roadtrippen; we zullen de hele dag onderweg zijn, met enkele stops tussendoor. Na een half uur zijn we bij de eerste stop, Little Egypt, een plek waar we over gelezen hebben op internet. Het is een plek die je bijna voor jezelf hebt, aangezien hij niet zo bekend is. Je kunt er leuk ronddwalen tussen een verzameling bruin/witte hoodoos.





Hierna rijden we verder over de prachtige UT-95, ook wel Bicentennial Highway, een weg die door een landschap van mooie rood gekleurde rotsen voert. We komen nog bij de Hite Overlook, waar een wijds uitzicht over de omgeving te zien is, en bij de fotogenieke Hite Crossing Bridge over de Colorado River.





Vervolgens rijden we naar Natural Bridges N.M., waar drie grote stenen bruggen te zien zijn, waaronder de grootste van de wereld, Sipapu Bridge. Bij een andere brug lopen we de trail onder naar de brug toe. Beneden zijn we zo, naar boven vergt iets meer uitrusten en op adem komen….



Via de Moki Dugway rijden we verder, een stukje dirtroad van de UT-261 met een stijgingspercentage van 10%, alleen rijden wij hem naar beneden. Bij het droge weer wat het inmiddels al weer enige tijd is, is dat goed te doen. Aan het einde van deze weg ligt de Valley of the Gods, een soort van Monument Valley, maar dan een stuk minder bekend.
We rijden daar over een dirtroad langs de diverse rotsformaties. Soms is het niet kunnen zien hoe de weg verder loopt na een steile heuvel spannender dan de gaten in de weg zelf…






Na nog een uitstapje naar het Goosenecks state park, komen we tenslotte aan bij ons hotel van vanavond, The View in Monument Valley. En die View, dat is niets teveel gezegd, we hebben vanaf ons terras een prachtig uitzicht op de belangrijkste buttes van Monument Valley. Dat komt goed uit, want we willen hier morgen naar de zonsopkomst kijken. Voor vanavond moeten we het doen met de zonsondergang, en dat is ook geen straf.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten