zondag 9 juni 2019

Zondag 9-6-2019: Zion N.P. op de fiets

Een kort verhaal vandaag, want we hebben maar één activiteit gedaan; een fietstocht door Zion National  Park. Om tien voor half acht (bibberend met onze vesten aan, maar in korte broek) lopen we al naar de shuttlebus in Springdale die ons voor de fietsenverhuur bij de ingang van het park afzet, waar we alledrie een fiets huren. Na een testrondje kunnen we door naar de shuttlebussen die het park in rijden. Enigszins voorbereid op een lange rij, want het is zondag en Zion staat bekend om beruchte lange rijen voor de shuttlebussen in het weekend en in vakanties, maar… het valt heel erg mee, en na een kwartiertje zijn we al aan de beurt. Fietsen op de bus gezet en daarmee helemaal naar boven gereden. Bij de bovenste halte, Temple of Sinawava, lopen we even naar de Virgin Rivier toe om te kijken hoe hard die stroomt. De Narrows, aan het einde van de canyon, waar je normaal een hele wandeling door het water kunt maken, is namelijk nog steeds afgesloten door de hoge waterstand vanwege smeltende sneeuw. Dat is extreem laat in het seizoen; de wandeling die wij door de Narrows gepland hadden, kan dus ook niet doorgaan.

Na even bij de rivier rondgelopen te hebben, beginnen we aan de fietstocht. Het is behoorlijk fris, dus wel afzien in het begin…. Toch blijft het prachtig én leuk om bijna zonder te hoeven trappen naar beneden te zoeven door de schitterende omgeving van Zion Canyon, langs de weg waar verder alleen maar een enkele shuttlebus soms voorbij rijdt. Onderweg stoppen we op diverse plaatsen voor een fotomoment, een korte wandeling, of om wat te drinken bij de Zion Lodge, en langzaam maar zeker wordt het zonnig en warm.  Onderweg leggen Aniek en José nog een losgelopen fietsketting weer terug op zijn plaats (vieze handen!) en zo komen we zo’n vier uur later weer beneden aan.







We leveren de fietsen in, en trakteren onszelf op een lekker ijsje, waarna we de rest van de middag “vrij” hebben om te lezen en te appen bij het zwembad van het hotel.
Na het avondeten bij Oscar’s Café wagen we een tweede poging om een mooie zonsondergang foto te maken bij Canyon Junction, over de rivier met de berg de Watchman op de achtergrond, deze keer met nog meer zon op de berg. Vanaf de brug en vanaf beneden bij het water.



2 opmerkingen:

  1. We volgen jullie met veel plezier! Ook genieten van de mooie foto's. Misschien moeten wij ook maar eens gaan fietsen in Zion, dat lijkt toch wel erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeeezes wat een mooie foto's elke keer! En wat fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben gehad. Volle bak genieten!! <3 <3 <3

    BeantwoordenVerwijderen