zaterdag 8 juni 2019

Zaterdag 8-6-2019: Zion National Park / Kolob Canyon

We beginnen de dag vandaag met het inpakken van de koffers omdat we van het ene hotel in Springdale naar het andere gaan. Van de Best Western Zion Canyon Inn naar het Zion Park Motel. Van een splinternieuw hotel met grote kamer, blinkende badkamer en terrasje, naar een wat bruiner jaren ‘70 motel met een paar stoeltjes voor de deur. Maar ook naar de helft van de prijs per nacht :-). En de bedden liggen prima.

Daarna gaan we rond negen uur naar het Zion National Park, we gaan hier de Watchman trail doen, een ideale wandeling voor in de ochtend, want de trail ligt grotendeels in de schaduw en de bergkant waar je uitzicht op hebt, ligt in de zon. Het is weer een flinke klim om boven te komen, maar daar aangekomen is er wel een mooi uitzicht over het Visitor center van Zion en op de bergen daarachter.









Als we weer beneden zijn, gaan we eerst vragen of we al kunnen inchecken bij het nieuwe hotel, en dat kan om 13.00 uur. Het is 12.00 uur, dus we gaan eerst een welverdiend ijsje eten bij de Zion candy store en wat laatste boodschappen doen en dan is het 13.00 uur en kunnen we in de kamer. We zitten even rustig bij het zwembad en enkele uurtjes later vertrekken we naar de Kolob Canyon. Dit is de “andere kant” van Zion, drie kwartier rijden vanuit Springdale, en een héél stuk rustiger dan de hoofdcanyon zelf. Eerlijk is eerlijk, er is ook minder te zien dan in de hoofdcanyon, maar het is wel leuk om een keer gezien te hebben.





Op de terugweg maken we een stop bij de McDonalds in Hurricane, en dan hebben we meteen gegeten voor vandaag. Als we terug zijn bij het hotel, besluiten we nog even de zonsondergang te kijken over de Virgin River met op de achtergrond de Watchman, dezelfde berg als waar we vanmorgen tijdens de wandeling uitzicht op hadden. We zijn aan de late kant, maken nog wat foto’s en zien als bonus nog twee hertjes bij de waterkant. Morgen gaan we misschien even terug en dan iets eerder, kijken of de foto’s nog beter kunnen met de berg meer in de zon.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten