vrijdag 31 mei 2019

Vrijdag 31-5-2019: Capitol Reef

Vandaag zijn we de hele dag in Capitol Reef en willen we hier twee wandelingen gaan doen. We beginnen in de ochtend met de Hickman Bridge trail. Dit blijkt een erg leuke wandeling te zijn, die in het begin behoorlijk omhoog gaat, en aan het einde uitkomt bij een natuurlijke stenen brug met een hoogte én breedte van ongeveer 40 meter. Het is heerlijk om daar wat uit te rusten, we hebben de plek ook lang genoeg voor onszelf om even mooie foto’s te kunnen maken. Op de terugweg naar beneden hebben we nog wat prachtige uitzichten over de rode rotsen van het park; wat is Capitol Reef toch prachtig….



Na terugkomst rijden we in het park even naar Gifford House om de befaamde fruittaartjes te kopen. We willen twee appeltaartjes nemen, maar er is ook een aardbeien-rabarber variant. Als de verkoopster Aniek vies ziet kijken, zegt ze dat we misschien denken dat die “icky” is, maar dat dat echt niet zo is. Als een man in de winkel dat ook nog beaamt, ruilen we één appeltaartje in voor een  aardbeien-rabarber taartje. Achteraf blijkt dat een zeer goede keus te zijn; ze zijn heerlijk! Samen met de pizza die over was van gisteren maakte dat een prima lunch :-)

Daarna is het tijd om de Scenic Drive door Capitol Reef te gaan rijden, en aan het einde hiervan de Capitol Gorge Trail te lopen. Voordat we bij de trail zijn, moeten we echter een dirtroad rijden van 3 mijl, die een stuk slechter is dan die van gisteren. We hebben het toch maar gedaan, heel voorzichtig gereden, en zonder brokken hebben we de parkeerplaats bereikt. José is inmiddels bijna een volleerde dirtroad rijder. We overwegen nog even om terug te gaan om alsnog de Willis Creek van gisteren te doen, maar nee, toch maar niet….
Aan het einde van de Capitol Gorge trail zit nog een flinke klauterpartij naar een aantal natuurlijke waterpoelen (watertanks). We twijfelen even of we helemaal naar boven lopen, maar als Aniek zegt dat ze wel gaat, gaan we toch alledrie maar omhoog. Het is vandaag inmiddels 24 graden geworden, maar tijdens het lopen voelt het soms als 10 graden meer. Blij toe, dat we deze wandeling niet in hoogzomer hoeven te doen….






Aan het einde van de dag willen we nog de zonsondergang kijken boven de rode rotsen van het park, maar omdat er wat bewolking hangt net voor de zon, is dat niet zo spectaculair en zijn we snel weer terug op de kamer, om de koffers vast weer even goed in te ruimen zodat we morgen op tijd verder kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten