woensdag 29 mei 2019

Woensdag 29-5-2019: Naar Bryce Canyon; van zomer naar winter in één dag

Aangezien we nog steeds in jetlag modus zitten, staan we weer om 6.00 ‘s ochtends naast ons bed. Aniek maakt wraps voor ontbijt en daarna pakken we de koffers weer in, want vandaag rijden we verder vanuit Las Vegas richting Utah. Eerste stop vandaag is de Valley of Fire, een heel mooi, iets minder ontdekt park, ongeveer een uur rijden boven Vegas. Aangezien we hier al ooit eerder geweest zijn en toen al diverse stops langs de weg hebben gedaan, is ons doel voor vandaag vooral één speciale wandeling; de Fire Wave. Deze “wave” is niet zo spectaculair als The Wave in Arizona, maar een stuk makkelijker bereikbaar en ook nog zonder permits te moeten hebben. Vorige keer dat we hier waren, toen was het juli, was het met bijna 40 graden eigenlijk te heet om een fatsoenlijk stuk te lopen, maar nu het “slechts” 24 graden is, is het prima te doen. We zijn vroeg en komen dus maar enkele andere mensen tegen onderweg tijdens de wandeling en ook als we de Fire Wave bereikt hebben, kunnen we mooi foto’s maken zonder anderen erbij.







Hierna vertrekken we uit Valley of Fire, en willen we via Cedar Breaks National Monument naar Bryce Canyon rijden. Als we echter in Cedar City de UT14 willen nemen richting Cedar Breaks staat daar op een bord langs de weg dat de weg gesloten is…. Het zal toch niet?  Een kort rondje googelen leert echter dat inderdaad vanwege flinke sneeuwval de weg bij Cedar Breaks (weer) is afgesloten. Helaas…. dat gaat dus niet lukken vandaag, dan maar rechtstreeks naar Bryce Canyon, maar wel via de weg binnendoor via Dixie National Forest. En daar krijgen we geen spijt van, want wat is dat een mooie weg! Hij stijgt flink, en als we op de top van 3000 meter hoogte aangekomen zijn, is de omgeving helemaal wit van een flink pak sneeuw. Vandaag gingen we dus van de 30 graden in Las Vegas naar de 10 graden in Utah, wat een verschil!






Bij Bryce Canyon aangekomen gaan we inchecken en daarna eten bij ons favoriete restaurant in deze buurt: de Bryce Canyon Pines, waar ze heerlijke burgers en taart (als toetje) serveren. Aniek is echter de enige die nog taart op kan….

Daarna maken we plannen voor morgen, want vanwege het slechte weer van dit voorjaar en zelfs nog van afgelopen week, zijn er toch wel veel wegen niet begaanbaar en is zelfs een wandeling in Bryce Canyon (de Navajo Loop) gesloten vanwege sneeuwval. Verder zijn de trails die wel begaanbaar zijn in Bryce erg modderig, dus we gaan even bekijken wat we kunnen en willen doen morgen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten