maandag 27 mei 2019

Maandag 27-5-2019: We gaan vliegen



Zondagavond:
Dus…. José heeft alle was weggewerkt, Lenie heeft vijftien diepvriesmaaltijden klaargemaakt voor het thuisfront en Aniek heeft vooral heel vaak afscheid genomen van haar vriendje. En dan is het eindelijk zover; zondagavond kunnen de koffers in de auto, en dankzij de vliegensvlugge service van Taxi Nico staan we anderhalf uur later bij het Ibis Hotel vlakbij vliegveld Zaventem. Het is het Ibis BUDGET hotel en dat is te merken aan de kamers. Er past net een bed en een wastafel/wc in, het derde bed is een hoogslaper over het tweepersoonsbed heen en dat moeten we ook nog even zélf opmaken…. heel handig bij een hoogslaper. Maar goed, het kost dan ook bijna niets en we hoeven er alleen maar te slapen. In de hotel lounge dachten we nog even een ijsje te eten, want die stonden op de kaart, maar helaas… die hebben ze niet meer. Dan maar een paar potjes kaarten en rond tien uur naar de kamer in de hoop op een goede nachtrust voor de lange reis van vandaag.

Maandag:
Helaas…. die nachtrust viel wat tegen; slechte bedden en gehorig hotel. Daar gaan we dus niet meer naar toe. Voordeel is dat we op tijd beneden zijn voor de shuttle bus en dat komt goed uit, want als we gaan rijden is hij behoorlijk vol. En dan moeten we nóg naar vier hotels… Ruim op tijd staan we op het vliegveld en na een voorspoedige incheck en bagage- en douanecontrole is het wachten tot we het vliegtuig in mogen. De inflight entertainment is weer volledig aanwezig, we hebben zelfs WiFi in het vliegtuig, dus de eerste negen uur naar Atlanta zijn zo voorbij. We worden regelmatig verblijd met eten en snacks en zeer vaak met iets te drinken. Als je dorst hebt, als je uit een Delta internationale vlucht komt, heb je dat echt aan jezelf te wijten....


Atlanta schijnt het grootste vliegveld ter wereld te zijn, dus een beetje benauwd voor de overstap waren we wel, maar met de AirPort-train is dat nogal eens snel gebeurd. Wederom door de douane en de bagage-check (waar ze het personeel volgens ons aannemen op onvriendelijkheid) en na drie uur wachttijd kunnen we in het vliegtuig naar Vegas, waar we om half acht plaatselijke tijd (half vijf in de ochtend Nederlandse tijd….) volgens schema aankomen.



We mogen zelf een auto uitzoeken bij Alamo (we kiezen een Hyundai Tucson), en na enige uitleg over de werking ervan kunnen we eindelijk op weg naar ons eerste hotel. We rijden maar twee keer fout :-)
Om tien uur zijn we eindelijk in de hotelkamer, met een reis van 23,5 uur achter de rug. Dus nu gaan we snel naar bed, morgen een dagje Las Vegas op het programma.

1 opmerking: